Friday, March 14, 2014

Tajuk Public Speaking Yang Best!

بسم الله الرحمن الرحيم

Semalam lecturer buat pemilihan tajuk public speaking. Kaedah yang digunkan (ayat kemain lagi kan) ialah vote. Kita list beberapa tajuk dan sebutkan dalan kelas then meber-member akan vote. Kisahnya, ayie ni main tibai je letak tajuk. Ada la search maklumat cuma tajuk nya ayie main letak je. Satu tips ayie nak share, letak je tajuk yang gempak-gempak cket, yang dapat atrract orang. Walaupun isi kandungan tu tak tau lagi macam mana kan. Tapi at least, dengan tajuk yang menarik tu dapat mencuri tumpuan orang. Then, prepare la yang terbaik untuk isi kandungannya nanti. Antara tajuk yang ayie suarakan ialah:

1) Blogging
2) The Cost of Marriage
3) What Does It Means When You Dream Someone
4) Advantages of Being a Wife
5) Being The Best Imam at Home

Haa..nampak tak? Bagi ayie tajuk tu biasa je. Dalam hati, sure member-member tak berminat dengan tajuk aku nih. Tapi, rupanya kemain lagi gamat satu kelas bila ayie sebut satu persatu tajuk tu, haha Nampaknya mereka-mereka ini lebih tertarik dengan isu hubungan dan perkahwinan. Gatal korang ye, eh!ke yang senaraikan tajuk ni yang gatal,haha Tajuk yang paling ramai vote no. 3 dengan no. 5. Siap kena revote lagi. Last-last diorang pilih tajuk no. 3, What Does It Means When You Dream Someone. Habis la ayie, jenuh nak perah otak kena pikir ni. Tak jangka pun nak buat tajuk ni. Ish korang ni..pilih la tajuk Being The Best Imam at Home. Senang cket ayie nak 'goreng',hehe Tapi tak apa, sebabkan korang nak tau What Does It Means When You Dream Someone, ayie akan kupaskan. Yakin je kan..hehe Gudluck ayie! Gudluck member-member semua! =)
Klik Sini Untuk Tajuk-Tajuk Yang Lagi Awesome!

p/s: Lepas sesi pilih tajuk semalam, ayie dapat gelaran baru, "Mom To Be". Haha..macam-macam la korang ni ye =)

Sumber: Google

No comments:

Post a Comment